Επίσημο σήμα

Επίσημο σήμα
Φ.Ο.Βριλησσίων

All Sports Athletics and more

All Sports Athletics and more
Αθλητικό κατάστημα με είδη βόλεϊ και όχι μόνο

PESTEC-ENTOMOΕΛΕΓΧΟΣ

PESTEC-ENTOMOΕΛΕΓΧΟΣ
PESTEC-ENTOMOΕΛΕΓΧΟΣ

Registration FOVrilission

Registration FOVrilission
Γραφτείτε τώρα στο ΦΟ Βριλησσίων, κάνοντας click στην εικόνα!

Οικονομική ενίσχυση ΦΟ Βριλησσίων 20162017

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Επιλέγω σύλλογο ή διαλέγω προπονητή?

Το παρακάτω άρθρο δημοσιεύτηκε από τον αθλητικό ψυχολόγο κ. Ιωάννη
Ζαρωτή και παρουσιάζει ορισμένες ενδιαφέρουσες απόψεις.
Η ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ, ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ, ΒΟΗΘΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ ΕΙΤΕ ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΕΙΤΕ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ. ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΑ, ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΩΣ ΕΝΑ ΒΑΘΜΟ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΤΗΤΑ/ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ, ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΑΡΟΥΣ «ΑΘΛΗΤΕΣ», ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΤΟΥΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ.
Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΜΟΡΦΗ ΑΣΚΗΣΗΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΘΛΗΜΑ, ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΑ «ΕΧΕΓΓΥΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΟΜΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΩΦΕΛΕΙΩΝ. Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ.
ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΔΙΑΜΟΝΗΣ, Η ΩΡΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ, ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΚΑΙ Η «ΕΙΚΟΝΑ» ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ-ΑΘΛΗΤΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ, ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ, ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΦΙΛΩΝ, ΟΜΑΛΗ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΩΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΥΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.
ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΟΣΑ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ, ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ «ΕΛΕΓΧΘΕΙ» ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΜΕ Ο,ΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ.
ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ, ΜΕ ΠΟΙΕΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΥΣ, ΣΕ ΠΟΙΑ ΜΟΡΦΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ, ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ Η ΟΧΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ, ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΕΙ Η ΘΑ ΠΙΕΖΕΤΑΙ, ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙ ΥΓΙΕΙΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ Η ΘΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΥΕΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑΣΤΑΛΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΨΥΧΟ-ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ, ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ, ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ, «ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΣ» ΣΕ ΕΝΑ ΒΑΘΜΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΙΝΗΤΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. ΘΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΜΕ ΗΠΙΑ ΚΑΙ ΘΕΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ, ΕΧΟΝΤΕΣ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ «ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ».
Ο ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΜΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ, Η ΟΠΟΙΑ «ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΤΑΙ» ΣΧΕΔΟΝ ΕΞ΄ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ, ΑΥΤΟΙ ΕΞΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ «ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΕΣ» ΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ.
Η ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ, ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 15 ΛΕΠΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΡΟΜΟΣ Η ΚΑΙ ΑΝΑΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ.
ΙΣΩΣ ΕΝ ΤΕΛΕΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΝΑ ΣΥΝΟΨΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ: «ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟ, ΔΙΑΛΕΞΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου